Schadevrije jaren, en de naam geeft het eigenlijk al aan, zijn jaren waarin u geen schade heeft gehad aan de auto, die door uw toedoen veroorzaakt werd. Dat wil zeggen, het zijn jaren waarin u geen schade, veroorzaakt door uw toedoen, heeft gemeld bij de autoverzekering, want kleine schades die u niet laat repareren, of zelf laat repareren, worden niet meegeteld voor de schadevrije jaren.

Bij de autoverzekering wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde bonus malus korting. Op basis van het aantal schadevrije jaren wordt een verzekerde in een bepaalde categorie geplaatst, en ontvangt de korting die bij deze categorie behoort.

Vergelijk autoverzekeringen

Schadevrije jaren – Bonus Malus

Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe hoger de bonus malus categorie, en hoe hoger dus de korting die u ontvangt voor de autoverzekering. Dat is ook de reden dat kleine schades vaak niet worden opgegeven aan de autoverzekering, omdat de verzekerde bij wel opgeven ineens een aantal categoriën naar beneden zou vallen, en dus veel minder korting zou krijgen.

In veel gevallen is het dan dus goedkoper om de schade niet op te geven en zelf te betalen, en zo de bonus malus korting te behouden. De bonus malus korting kan overigens vaak oplopen tot 80%, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waar u verzekerd bent. Overigens zijn de schadevrije jaren alleen afhankelijk van zelf veroorzaakte schade. Wordt u aangereden door een ander, die dus schuldig is aan het ongeluk, heeft dat geen invloed op het aantal schadevrije jaren, en blijft uw bonus malus korting behouden.

Handige links

14 dagen bedenktijd

Voordelen van autoverzekering vergelijken

  • Bespaar tot wel € 120,- per jaar op uw autoverzekering
  • Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
  • Eindelijk geen zorgen meer, en goed verzekerd zijn.
  • Simpel vergelijken, in minder dan vijf minuten.
  • Het beste aanbod kiezen, dat precies bij jouw wensen past.
  • Vergelijken zonder verplichtingen, en geheel gratis

Vergelijk autoverzekeringen van onder andere

Autoverzekering Vergelijken