Eén van de meest gestelde vragen bij autoverzekeringen en sommige andere verzekeringen, is “Wat is een eigen risico?”. Het antwoord is eigenlijk heel simpel te geven. Het eigen risico is het gedeelte van een schade dat uzelf dient te betalen. Is een schade kleiner dan het afgesproken eigen risico, dan krijgt u geen vergoeding van de verzekeringsmaatschappij. Is de schade groter dan het afgesproken eigen risico, dan krijgt u een vergoeding van het totale schadebedrag, minus het eigen risico. Hoe groot een schade ook is, het eigen risico dat in de autoverzekering is afgesproken, betaald u altijd zelf. U krijgt dan ook nooit het eigen risico vergoedt door de autoverzekering.

Vergelijk autoverzekeringen

Nooit vergoeding eigen risico?

Hoewel, nooit een vergoeding van het eigen risico, dat is eigenlijk ook weer niet waar. Bepaalde schades vallen namelijk buiten het in de autoverzekering afgesproken eigen risico. Een mooi voorbeeld, althans dat is het geval bij de meeste autoverzekeringen, is ruitschade. Vaak kunt u ruitschade, voor zover de autoruit nog niet geheel moet worden vervangen, gratis laten repareren bij bijvoorbeeld Carglass. Deze reparatie is gratis, en valt dus buiten het eigen risico.

Hoe hoog het eigen risico is, hangt af van de afspraken die u heeft gemaakt met de verzekeringsmaatschappij, Vaak is dat 300 Euro, of 450 Euro per schadegeval, maar tegenwoordig worden ook wel autoverzekeringen aangeboden met 0 Euro eigen risico, waarvoor u vanzelfsprekend ook weer meer premie betaald.

Handige links

14 dagen bedenktijd

Voordelen van autoverzekering vergelijken

  • Bespaar tot wel € 120,- per jaar op uw autoverzekering
  • Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
  • Eindelijk geen zorgen meer, en goed verzekerd zijn.
  • Simpel vergelijken, in minder dan vijf minuten.
  • Het beste aanbod kiezen, dat precies bij jouw wensen past.
  • Vergelijken zonder verplichtingen, en geheel gratis

Vergelijk autoverzekeringen van onder andere

Autoverzekering Vergelijken