Het kan natuurlijk altijd een keertje gebeuren, dat u de premie voor een autoverzekering niet op tijd kunt betalen. Dat is op zich natuurlijk niet leuk, maar het is bij de autoverzekering, en bij alle andere soorten verzekeringen wel ontzettend belangrijk om dit zo snel mogelijk te bespreken met de verzekeringsmaatschappij.

Wat als ik mijn premie niet op tijd betaal?

De meeste autoverzekeringen, net als de meeste andere verzekeringen, hebben over het niet op tijd betalen van de premie, verschillende alinea’s staan in de voorwaarden. Daarom is ook het doorlezen van de voorwaarden, altijd erg belangrijk. Vaak staat daar bijvoorbeeld in dat de dekking van de verzekering stopt, bij niet tijdig betalen.

Kunt u de autoverzekering niet op tijd betalen, dan kan het gebeuren dat u onverzekerd gaat rondrijden. Dat is dan ook de reden dat overleg met de verzekeringsmaatschappij heel erg belangrijk is. Doet u dit niet, dan stopt normaliter de dekking, en u krijgt een aanmaning van de verzekeringsmaatschappij, waarin doorgaans ook staat dat de dekking werd stopgezet. Voldoet u de rekening dan nog niet, dan zal op een gegeven moment een deurwaarder aan de deur staan. Betaald u de autoverzekering op een later moment alsnog, dan gaat vanzelfsprekend ook de dekking weer in, meestal vanaf het moment dat de verzekeringsmaatschappij uw betaling ontvangt.

Nog een laatste, erg belangrijke opmerking. Bij niet tijdig betalen heeft de verzekeringsmaatschappij vaak de mogelijkheid om de autoverzekering te beëindigen. Als dat gebeurt is, dan kunt u nadien vaak erg moeilijk een nieuwe autoverzekering afsluiten, omdat alle verzekeringsmaatschappijen wanbetalers registreren in een centrale database Roy-Data.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links

14 dagen bedenktijd

Voordelen van autoverzekering vergelijken

  • Bespaar tot wel € 120,- per jaar op uw autoverzekering
  • Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
  • Eindelijk geen zorgen meer, en goed verzekerd zijn.
  • Simpel vergelijken, in minder dan vijf minuten.
  • Het beste aanbod kiezen, dat precies bij jouw wensen past.
  • Vergelijken zonder verplichtingen, en geheel gratis

Vergelijk autoverzekeringen van onder andere

Autoverzekering Vergelijken