Op vergelijkautoverzekering.eu bieden wij u de mogelijkheid om de premies van verschillende verzekeringsmaatschappijen voor uw autoverzekering te vergelijken. Wij zetten de voor- en nadelen van de maatschappijen naast elkaar zodat u altijd de beste keus kunt maken! Zie hieronder een aantal verzekeringsmaatschappijen welke in onze vergelijkingsmodule staan.

ANWB Centraal beheer achmea Ditzo FBTO Inshared Nationale Nederlanden
OHRA Onna Onna Polis direct Unive Zelf.nl

Vergelijk autoverzekeringen

Achtergrond verzekeringsmaatschappijen

Verzekeringsmaatschappijen heb je, en dat zal je echt niet verbazen, in alle soorten en maten. Daarbij komt bovendien, dat verzekeringsmaatschappijen niet zomaar verzekeringen mogen verkopen, want deze sector, en dat is natuurlijk alleen maar goed, wordt streng gecontroleerd door de overheid.

En dat is natuurlijk voornamelijk, omdat een verzekeringsmaatschappij ook garant moet staan voor de ontstane schade bij verzekerden.

Het mag immers nooit zo zijn, dat als je schade krijgt, de verzekeringsmaatschappij de schade niet kan vergoeden, omdat er te weinig geld is.

In het verleden zijn er echter ook wel eens problemen geweest bij verzekeringsmaatschappijen. Zo zijn er diverse verzekeringsmaatschappijen geweest, die financiële steun hebben gekregen van de overheid, en zo is bijvoorbeeld het voormalige Reaal Verzekeringen genationaliseerd, wat zoveel wil zeggen dat de overheid de gehele verzekeringsmaatschappij in eigendom heeft genomen.

Dat wil overigens niet altijd zeggen dat de betreffende verzekeringsmaatschappijen geen geld meer hadden om de schade van verzekerden te vergoeden, maar waren er bijvoorbeeld verkeerde beleggingen in onroerend goed.

Toch is het maar goed dat de overheid de sector, net als bijvoorbeeld banken, streng controleert. Daardoor weet je altijd zeker dat in Nederland opererende verzekeringsmaatschappijen, veilig zijn, en dat er een garantie is dat je ook daadwerkelijk schadevergoedingen zult krijgen, mits natuurlijk gedekt door de betreffende verzekering.

Vergelijk autoverzekeringen

Verschillende soorten verzekeringsmaatschappijen

Zoals al geschreven, in alle soorten en maten. Je hebt verzekeringsmaatschappijen die zich alleen toeleggen op begrafenisverzekeringen, alleen op levensverzekeringen, alleen op schadeverzekeringen, en dus ook verzekeringsmaatschappijen die zich helemaal toeleggen op autoverzekeringen. En deze hebben dan ook enorm veel expertise op het gebied van de autoverzekering.

Bovendien kan je nog twee grote verschillen onderscheiden. De ‘normale’ verzekeringsmaatschappij, eigenlijk een normaal bedrijf, met aandeelhouders, die soms ook samenwerken, of eigendom zijn van een bank. En, de zogenoemde onderlinge. Dit soort maatschappijen is minstens net zo goed als de normale verzekeringsmaatschappijen, met een klein verschil. De eigenaren van een dergelijke onderlinge, zijn meestal de verzekerden. Deze delen ook in de winst. Dit komt bijvoorbeeld ook voor bij gecombineerde banken en verzekeringsmaatschappijen, en een goed voorbeeld van een dergelijke onderlinge, is bijvoorbeeld de Rabobank, die ook weer verzekeringen verkoopt.

Overigens mag ook niet zomaar iedereen verzekeringen verkopen, want daarvoor moet je ook aan bepaalde eisen voldoen, zoals bijvoorbeeld het behalen van bepaalde diploma’s, die overigens best wel moeilijk te behalen zijn. Welke verzekeringsmaatschappij voor jou de beste is? Dat hangt natuurlijk van veel factoren af, zoals de prijs, werken er jonge mensen of niet, is het een onderlingen, ben je liever bij de bank verzekerd, en ga zo maar door.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links

14 dagen bedenktijd

Voordelen van autoverzekering vergelijken

  • Bespaar tot wel € 120,- per jaar op uw autoverzekering
  • Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
  • Eindelijk geen zorgen meer, en goed verzekerd zijn.
  • Simpel vergelijken, in minder dan vijf minuten.
  • Het beste aanbod kiezen, dat precies bij jouw wensen past.
  • Vergelijken zonder verplichtingen, en geheel gratis

Vergelijk autoverzekeringen van onder andere

Autoverzekering Vergelijken