Een autoverzekering kan doorgaans in verschillende termijnen betaald worden, alhoewel u de overeenkomst met de betreffende verzekeringsmaatschappij doorgaans aangaat voor 12 maanden, gerekend vanaf de ingangsdatum. Omdat de premie voor een autoverzekering, gezien over deze periode van 12 maanden, vaak best wel een hoog bedrag is, bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen ook de mogelijkheid om per maand te betalen, per kwartaal, dus een periode van 3 maanden, en soms ook per half jaar.

Welke betalingstermijn voor u persoonlijk het fijnste en makkelijkste is, dat kunt u het beste zelf beoordelen, maar het is in ieder geval wel belangrijk om dit ook goed met de betreffende verzekeringsmaatschappij te bespreken, voor het afsluiten van een autoverzekering.

Krijg ik bij jaarbetaling korting?

Betaald u de autoverzekering per jaar, dan krijgt u geen korting, want de premie wordt normaliter altijd per jaar berekend, omdat de looptijd van een autoverzekering ook een jaar bedraagt.

Echter, u krijgt normaliter wel te maken met een opslag als u per maand, kwartaal, of per half jaar wilt betalen. Dus, als u het goed bekijkt, is betaling per jaar wel het meest voordelig.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links

14 dagen bedenktijd

Voordelen van autoverzekering vergelijken

  • Bespaar tot wel € 120,- per jaar op uw autoverzekering
  • Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
  • Eindelijk geen zorgen meer, en goed verzekerd zijn.
  • Simpel vergelijken, in minder dan vijf minuten.
  • Het beste aanbod kiezen, dat precies bij jouw wensen past.
  • Vergelijken zonder verplichtingen, en geheel gratis

Vergelijk autoverzekeringen van onder andere

Autoverzekering Vergelijken