Een autoverzekering is doorgaans niet echt goedkoop. Het kost immers al snel van enkele honderden Euro’s voor alleen de autoverzekering voor de wettelijke aansprakelijkheid, tot soms, afhankelijk van het type en merk auto dat wordt verzekerd, enkele duizenden Euro’s bij een All Risk autoverzekering.

Dat zijn dus best wel forse uitgaven, ook al kan je niet zonder een autoverzekering. Want een dergelijke verzekering is immers voor de wettelijke aansprakelijkheid verplicht. Een noodzakelijk kwaad dus.

Kan ik mijn autoverzekering in termijnen betalen?

Betaling van de autoverzekering is bij de meeste verzekeringsmaatschappijen mogelijk per maand, kwartaal en per jaar. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden bovendien de mogelijkheid om per half jaar te betalen.

Daarbij valt wel aan te tekenen, dat over het algemeen de betaling per jaar het goedkoopste is, omdat meestal voor de andere betalingstermijnen een kleine opslag wordt gevraagd. Dat wordt meestal gedaan omdat bij betaling in termijnen, de verzekeringsmaatschappij meer risico zal lopen, dan bij betaling per jaar. Met andere woorden. De jaarpremie is meestal een paar procent lager, dan 12 keer de maandpremie, of 4 keer de kwartaalpremie.

Bovendien kunt u natuurlijk bij betaling per jaar, de betaling minder snel vergeten, omdat u dit slechts één keer per jaar hoeft te doen.

Vergelijk autoverzekeringen

Handige links

14 dagen bedenktijd

Voordelen van autoverzekering vergelijken

  • Bespaar tot wel € 120,- per jaar op uw autoverzekering
  • Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
  • Eindelijk geen zorgen meer, en goed verzekerd zijn.
  • Simpel vergelijken, in minder dan vijf minuten.
  • Het beste aanbod kiezen, dat precies bij jouw wensen past.
  • Vergelijken zonder verplichtingen, en geheel gratis

Vergelijk autoverzekeringen van onder andere

Autoverzekering Vergelijken